De Maashorst

De Maashorst is een groot, bijzonder natuurgebied. Over ruim 3.500 ha – van het dorpje Zeeland tot Nistelrode en van Oss tot Uden – strekken zich bossen uit, afgewisseld door heidevelden, stuifzand en hier en daar een ven. Kaarsrechte of juist slingerende zandwegen voeren langs koren- en maïsvelden naar en van de oude gehuchten. Middenin het gebied is de stilte overweldigend.

Lokaal is hot!

Een grote kracht van lokale partijen is, dat zij primair te maken hebben met de inwoners van hun gemeente. Zij hoeven zich niet te schikken naar de politieke lijn van een landelijk bestuur. Er hoeft geen verslag en verantwoording van standpunten te worden gedaan aan een partijbureau in Den Haag, maar alleen aan de inwoners in de gemeente. Zij kunnen zich focussen op de lokale problemen, ideeën en wensen.

Werkgelegenheid!

Een vast inkomen is belangrijk voor het zelfbeeld van mensen en vaak een voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. Daarnaast is het belangrijk onze jeugd te binden, immers veel jeugdigen verhuizen voor hun studie naar Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven of Tilburg en keren alleen maar terug naar Uden als het voor hen aantrekkelijk is om hier te wonen en te werken.